31 Ekim 2014 Cuma

pilli bebek kurun, oyuncak ayı araba kurun ama kafanızda kurmayın!

Pilli bebek kurun, oyuncak ayı, araba kurun, sabah "vaktinde" uyanabilmek için çalar saati kurun ama kafanızda kurmayın.
Bu size zarar vermekten başka hiçbir işe yaramayacak ayrıca olmayan şeyleri oluyormuş gibi "içerde yaşamak" yalnızca yükünü artıracak. Gerçekte zaten var olan onca derdinin yanına on yüz milyon bin tane daha ekliyorsun hoş bunu hepimiz yapıyoruz ama büyük saçmalık aslında. Bi rahat bırak kendini. Bi düş yakandan, böyle yaparak en büyük kötülüğü sen yapıyorsun sana.
Mesela emin ol, bütün dünya senden ayrıldı diye sevgilin için sıraya girmedi. Kurma kafanda kurma!
Başka bir örnek, insanlar ardından sandığın kadar çok konuşmuyor; zaten bu haddinden fazla "hassasiyetin" seni mutsuz ediyor. Bazen çamaşırları bile zarar görüp, "çekmesin" diye "hassas yıkamada" yıkıyorsun. Ama anlamadığım bu "hassasiyeti" bir tek kendin için göstermiyorsun. Bak elini ayağını çektin her şeyden çünkü kafanda bir şeyler kuruyorsun sonra burnunun önünü göremiyorsun. Kafan da kurma! Gerçekleşmesini istemedigin bütün kötü ihtimalleri gerçekleşmiş ya da gerçekleşiyormuş gibi içinde yaşayıpta yollarını çıkmaz sokaklara çıkarma. Eğer gün olur hiç istemediğin bir ihtimal gerçekleşmiş olursa işte o zaman baş etmeye çalış bir çare ara.
Ama "acaba şöyle mi acaba böyle mi?" diye kafanda kurma.
Bu arada "acaba" yalnızca bir kelime değil ateşin ilk çıngısıdır unutma, yakar seni! Hem hiç birimiz yanmak istemeyiz değil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder